При тази ситуация са възможни протести. Шансовете за съставяне на редовен

...
При тази ситуация са възможни протести. Шансовете за съставяне на редовен
Коментари Харесай

Синдикалист: При тази ситуация са възможни протести

При тази обстановка са вероятни митинги. Шансовете за сформиране на постоянен кабинет са минимални, само че би трябвало да се направи това изпитание. За мен е по-важно какви са в политически, в обществен проект измеренията (на възможното бъдещо правителство) ”.

Това разяснява президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Нова нюз.

„ За мен бе голяма неточност приемането на снадки Закон за бюджета от 2022 година В момента всеобщо системи са на ръба на своето оцеляване, тъй като няма единни разходни стандарти, а те са и увеличени. В системата на образованието даже, има напрежение. Обещаните 125% нарастване на заплатите на педагозите не са планувани за това тримесечие. Възможни са митинги ”, сподели синдикалният водач.

„ От синдикалната организация на известията са подготвени да стартират ефикасни протестни дейности. Старият шеф остави „ Български пощи ” с 55 млн. загуба за 2022 година Заплатите са от 712 до 849 лева на 6 хиляди души – в това число и на хора, които работят в София, където разноските са доста по-големи от тези на други места ”, даде образец Димитров и увери, че и в други браншове има сходни проблеми.

 Според него хората не се занимават с въпроса дали ще има постоянно държавно управление, не желаят да слушат, че би трябвало да се стабилизира властта, а търсят сами ежедневните решения – по какъв начин да свържат двата края.

За доклада на държавното управление, показан по-рано денем, той сподели: „ Повече похвали чух, но не виждам на каква база ”. По думите му „ черна точка и на служебния кабинет е това, че минималната работна заплата порасна не с толкоз, колкото би трябвало ”.

Той увери, че синдикатите ще вършат митинги и стачки, без значение дали има или не постоянен кабинет.

„ Убеден съм, че ще спасим въглищните централи с доста старания ”, сподели Пламен Димитров в отговор на въпрос. „ Имах очаквания, че може да се появи разсъдък за въглищните централи. България не е в положение да извърши поетите задължения от предходния кабинет ”, добави Пламен Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР